Nyheter

Swedish Young Chef Award

2017-05-09

I söndags 7/5 så fick vi äran att vara en av huvudsponsorerna på denna nygammla tävling, tidagare årets kockelev har fått sig ett uppsving.

Stort tack till tidningen Restaurangvärlden och Bergkvist Publishing för en mycket bra genomförd tävling för unga kockar. Ulrika Brydling gjorde som alltid en kanooninsats, vilken klippa i dessa samanhang.

 

Vi vill också gratulera alla deltagande kockar till en kanontävling, världsklass bidrag från er alla.

 

Sist men inte minst ett STORT GRATTIS till vinnaren av Swedish Young Chef Award Amanda Lydahl.

 

Lycka till framöver!

 

 

Vår och sommar kickoff

2017-03-17

Iår har vi valt att göra en favorit i ripris utav den uppskattade vår och sommar kickoffen, tillsammans med Johan I Hallen och ett härlöigt gäng med leverantörer.

Ïnjuda vänder sig till våra sommarkrogar, för att vi tillsammans ska starta upp säsongen på ett trevligt sätt.

 

Tala med din säljare om du undrar något!

 

Välkomna!

Clarias

2017-02-23

Bilden är tagen av Jesper Bogren


Leverans från Lantfisk, Malhaj eller Clarias som den heter odlas utanför Göteborg i Surte.
Vi har fileeat denna fisk i början på veckan och hoppas att volymerna ökar med intresset.
Smaken och färgen är fantastisk.
Går ut på menyn på Heaven23 denna veckan.

#gothiatowers #heaven23 #fiskidsg #clarias

Matlagning med Strandskolans 8or

2017-02-23

Igår hade vi elever från årskurs 8 på Strandskolan i Kungälv på besök i visningsköket.
Micke hade rundvandring på Fisk Idag samt tillagade tillsammans med eleverna dagens lunch
som bestog av laxburgare, gjorda på vår grymma Burgarfärs av laxnacke.

 

Trevlig dag, och kul när man får feedback från alla åldrar.

Kanongott blev betyget!!!!

 

Tack för en trevlig dag!

Fredagsinspiration med Edin Dzemat

2017-02-17

OSTRON, SVARTROT, PANKO
10 personer

 

GARNERING
En fin kräm på ostron med frasigt friterade svartrötter med                              
panko till. Servera till champagnen eller som en förrätt.

OSTRON
4 st ostron, gärna Fine de Claire
2 st äggula
3 dl rapsolja

FRASIG SVARTROT
5 svartrötter
1 citron
200 g mjöl
200 g pankoströbröd
2 ägg
10 st ostronlöv till garnering

OSTRON
Öppna ostronen och lyft ur köttet.
Mixa äggulorna och tillsätt ostro­nen, ett i taget och mixa slätt.
Montera i rapsoljan. Smaka av med pressad citron och salt.

FRASIG SVARTROT
Skala svartrötterna och lägg dem direkt i citronvatten så de inte mörk­nar.
Koka svartrötterna med en pressad citron och salt i vattnet.
Låt koka tills de är sådär lagom mjuka. Lägg ner dem i isvatten när de är klara. Torka av.

Vänd i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Fritera vid servering.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.