VÅRT VISNINGSKÖK

Visningsköket är ett fullt utrustat restaurangkök, med bland annat följande utrustning: Konventionsugnar, diskmaskin för diskkorgar, dubbla köksöar med spishällar, microvågsugnar, kylar för gastrobläck, varmluftsugnar, kaffebar, ölpump, vinkyl mm mm. Köket är rymligt och anpassat för demonstrationsmatlagning och umgänge. I ena delen av lokalen disponeras sittplats med biosittning för upp 40-50 personer. En stor väggyta är avsatt för våra sponsorer att exponera sig på.

Syftet med Visningsköket
Sedan många år tillbaka har ledningen på Fisk Idag haft en vision – en dröm, om att ha ett eget visningskök. Genom lokalförvärvet som gjordes 2005 har drömmen äntligen blivit möjlig att realisera. Syftena med köket är många…

Kundträffar

Vi vill kunna bjuda in upp till trettio personer ur specifika eller blandade kundkategorier. Tillsammans med kunderna och en eller flera leverantörer vill vi visa produktnyheter eller skapa inspiration för alla parter. Detta sker genom gemensam matlagning under avspända och trevliga former. Eventuellt kombinerat med informationsmöte eller gemensam brainstorming. Vi kan bjuda in gäster från ex. Nores, Amica eller Sodexo som är våra kunder. Eller arrangerat en utbildningsdag för kökspersonal på Gothia Towers eller Liseberg. Som gästande underleverantör kommer till exempel Fiskano som är en holländsk leverantör av Fryst fisk och halvfabrikat. Eller så experimenterar vi fram en gourmetmiddag baserad på odlad kaviar tillsammans från vår danska generalagentur Rossini Caviar. Kundträffar och matlagningsevents kommer att breddas genom att vi avser att samarbeta med våra partnerns (sponsorer till visningsköket). Vad vore en middag utan en trevlig och avkopplad miljö, professionella köksredskap, förstklassiga råvaror, utsökta viner, färskbryggt kaffe och kreativt sällskap?

Utbildningar

I anslutning till köket finns en konferensavdelning med rekvisita i form av projektor, bioduk, nätuppkoppling och sittplatser för 30-40 personer. Som leverantör vill vi att våra kunder skall ta del av viktig information, nyheter, knep och tips vad rör våra produkter. Olika utbildningsteman har fastställs för att passa olika behov och skräddarsys även innehållet om särskilda önskemål finns, i kombination med erfarenhet och kunskap ifrån våra sponsorer. Exempel på utbildningsteman kan vara:

 • Kvalitetsskillnader
 • Säsongsvariationer
 • Artlära
 • Fångstmetoder
 • Myter och Verklighet
 • Fryst fisk och infrysningsmetoder
 • Beredning av färsk och fryst fisk
 • Rökt fisk mm
 • Kaviarskola
 • Fisk och Skaldjursskola
 • Ekonomi för fiskdiskar
 • Säljutbildning fiskdiskar
 • Sälj och ekonomiutbildning för färskvaruchefer och fiskdiskansvariga

Leverantörsträffar

Efter många år på marknaden har vi kommit i kontakt med leverantörer världen över som innehar specialistkunskap på sina områden. Våra leverantörer vill ofta förevisa produktnyheter för oss. Vårt visningskök kommer att vara ett utmärkt ställe att tillaga och utbilda om nya produkter. För tillvarata våra underleverantörers kunskap och ständigt återkommande nyheter skall leverantörsträffar hållas, ibland tillsammans med flertalet av dem.

Sponsorer skall också erbjudas möjligheten att vid eget behov boka vårt provkök för marknadsträffar och liknande.

Träning för Kocklandslaget

Fisk Idag AB har sedan 2005 samarbetat med Svenska kocklandslaget. Samarbetet medför att Fisk Idag AB har tillgång till de nationellt bästa kockarna för diverse marknadsaktiviteter. Samt tillgång till den expertis landslaget har vad gäller våra råvarors användningsområden.

I och med färdigställandet av visningsköket har kocklandslaget erbjudits ett träningskök i toppklass – i hjärtat av Göteborgs fiskhamn. Erbjudandet har tagits väl emot!

Produktutveckling

Under 2006 färdigställdes Fisk Idags AB produktionskök där vi producerar bland annat olika fisk- och skaldjursburgare, färdigrätter i form av laxlasagner och pangasiusrullader, egna sillinläggningar, färdig stekta produkter med mera. Ständigt utvecklas nya produkter och de kreativa idéerna är många. Vårt provkök kommer att användas i ett led av produktutvecklingen av nya artiklar. Som exempel kan nya produkter tillagas och testas av inbjuden testpanel eller vid tillagning av hela menyer tillsammans med andra leverantörer. Även samarbetspartners, Svenska Kocklandslaget, kunder m fl inbjudes att använda vårt kök för utveckling av nya rätter och menyer.