top of page

VÅRT PROVKÖK

Provköket är ett fullt utrustat restaurangkök, med bland annat följande utrustning: Konventionsugnar, diskmaskin för diskkorgar, dubbla köksöar med spishällar, microvågsugnar, kylar för gastrobläck, varmluftsugnar, kaffebar, ölpump, vinkyl mm mm. Köket är rymligt och anpassat för demonstrationsmatlagning och umgänge. I ena delen av lokalen disponeras sittplats med biosittning för upp 40-50 personer. En stor väggyta är avsatt för våra sponsorer att exponera sig på.

Provköket
Besök i provköket av skola
Ostronutbildning i provköket
Kommun hälsar på i provköket
Louise Johansson och Simon Quartey i provköket

Kundträffar

Vi vill kunna bjuda in upp till trettio personer ur specifika eller blandade kundkategorier. Tillsammans med kunderna och en eller flera leverantörer vill vi visa produktnyheter eller skapa inspiration för alla parter. Detta sker genom gemensam matlagning under avspända och trevliga former. Eventuellt kombinerat med informationsmöte eller gemensam brainstorming. Vi kan bjuda in gäster från ex. Nordic Choice, ICA eller Sodexo som är våra kunder. Eller arrangerat en utbildningsdag för kökspersonal på Gothia Towers eller Liseberg. Som gästande underleverantör kommer till exempel Fiskano som är en holländsk leverantör av Fryst fisk och halvfabrikat. Eller så experimenterar vi fram en gourmetmiddag baserad på odlad kaviar tillsammans från vår danska generalagentur Rossini Caviar. Kundträffar och matlagningsevents kommer att breddas genom att vi avser att samarbeta med våra partnerns (sponsorer till visningsköket). Vad vore en middag utan en trevlig och avkopplad miljö, professionella köksredskap, förstklassiga råvaror, utsökta viner, färskbryggt kaffe och kreativt sällskap?

Utbildningar

I anslutning till köket finns en konferensavdelning med utrustning i form av projektor och sittplatser för 30-40 personer. Som leverantör vill vi att våra kunder skall ta del av viktig information, nyheter, knep och tips vad rör våra produkter. Olika utbildningsteman har fastställs för att passa olika behov och skräddarsys även innehållet om särskilda önskemål finns, i kombination med erfarenhet och kunskap ifrån våra sponsorer.

Exempel på utbildningsteman kan vara:

 • Kvalitetsskillnader

 • Säsongsvariationer

 • Artlära

 • Fångstmetoder

 • Myter och verklighet

 • Fryst fisk och infrysningsmetoder

 • Beredning av färsk och fryst fisk

 • Rökt fisk mm

 • Kaviarskola

 • Fisk och Skaldjursskola

 • Ekonomi för fiskdiskar

 • Säljutbildning fiskdiskar

 • Sälj och ekonomiutbildning för färskvaruchefer och fiskdiskansvariga

Leverantörsträffar

Efter alla år på marknaden har vi kommit i kontakt med leverantörer världen över som innehar specialistkunskap på sina områden. Våra leverantörer vill ofta förevisa produktnyheter för oss. Vårt visningskök kommer att vara ett utmärkt ställe att tillaga och utbilda om nya produkter. För tillvarata våra underleverantörers kunskap och ständigt återkommande nyheter skall leverantörsträffar hållas, ibland tillsammans med flertalet av dem.

Sponsorer skall också erbjudas möjligheten att vid eget behov boka vårt provkök för marknadsträffar och liknande.

Provköket Öckerö

Under 2012 färdigställdes vårt andra provkök, den här gången i vår produktionsanläggning ute på Öckerö. Köket ligger i direkt anslutning till havet och det räcker att titta ut genom fönstret för att känna lugnet, ett perfekt ställe att träna och experimentera. Köket används ofta till våra inbjudna kunder och gäster när det är dags att ta fram specialgjorda produkter eller provlaga våra egna specialiteter som görs på Öckerö. Utrustat med det absolut senaste från Rational, Siemens, Global, Miele, Scanpan och Riedel.

bottom of page